آموزش دروس مطالعات علوم اجتماعي
مطالب مربوط به دروس دوره راهنمايي مانند تاريخ وجغرافيا و اجتماعي و مطالب جالب مانند ديگر همچون مقاله يا تحقيقات دانش آموزي پاور پووينت ها و عكس هاي آموزشي  
نويسندگان
آخرين مطالب
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند
برای تبادل لینک  ابتدا ما را با عنوان

 آموزش مطالعات علوم اجتماعي

 و آدرس

 fardanegar.LoxBlog.com

 لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





پيوندهای روزانه

 

 

منظوراز آلودگی آب، آلودگی شیمیایی، میکروبی و آلودگی با مواد زاید آب دریاچه ها، رودخانه ها، اقیانوس ها و آبهای زیرزمینی است. هنگامی که آلودگی ها به طور مستقیم یا غیر مستقیم بدون تصفیه از مواد ترکیبی مضر در آبها تخلیه می شوند، آلودگی آبها آلوده می‌شوند. آلودگی آبها بر گیاهان و ارگانیستم های زنده ای درون این آبها اثر می‌گذارند. تقریبا در همه موارد، این اثرات علاوه بر گونه های منفرد و جمعی، گروه های زیستی طبیعی را نیز تخریب می‌کند. 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیالودگی ابعللکنترلمدیریتنیشکر
ادامه مطلب
[ ] [ 12:54 ] [ فردانگار ]

 

 

امواج کشندی یا (به انگلیسی: Tidal waves) آب‌تاز یا سونامی یکی از پدیده‌های جغرافیایی است. غریاله به لرزش شدید آب دریا گفته می‌شود که در پی زمین‌لرزه‌های زیر دریا پدید می‌آید. آبی که به لرزه در آمده به شکل موج‌های عظیم به کرانه‌ها رسیده و ویرانی به بار می‌آورد. غریاله واژهٔ فارسی بومی برای این پدیده در استان بوشهر است و پدیدهٔ غریاله در کرانه‌های خلیج فارس نیز دارای پیشینه است. غریاله‌ها معمولاً پس از یک زمین‌لرزه بزرگ (با حرکت رو به بالا)، فعالیت آتشفشانی زمین‌لغزه و یا برخورد شهابسنگ‌ها پدید می‌آیند. بسیاری از غریاله‌ها در کرانه‌های ژاپن رخ می‌دهند و از اینرو واژه ژاپنی مربوط به این پدیده یعنی (津波 تسونامی) به زبان انگلیسی و از آن راه به بسیاری زبان‌های دیگر نیز راه یافته است.

 پس از غریاله‌ها معمولاً گسل‌های بزرگی در بستر دریاها پدید می‌آیند. سرعت موج‌های آبلرزه‌ای گاه به بیش از ۸۰۰ کیلومتر در ساعت می‌رسد. غریالهٔ سال ۱۷۸۸ لیسبون (پرتغال) با موج‌هایی به بلندی حدود ۱۸ متر به شهر هجوم برد و ساکنان آن شهر را در کام خویش فرو برد. یکی از بزرگ‌ترین غریاله‌ها که در سال ۲۰۰۴ میلادی در نزدیکی سوماترای اندونزی روی داد باعث ویرانی عظیم و کشته شدن پیرامون ۱۰۰ هزار تن در جنوب آسیا شد.

..... 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیسونامیاب تازتسونامی
ادامه مطلب
[ ] [ 12:45 ] [ فردانگار ]

 

 

به گزارش خبرگزاری مهر، در نقاط ناشناخته دنیا هنوز جانوران بسیاری وجود دارند که نه تنها کمیاب هستند بلکه ظاهری منحصر به فرد دارند. به همین منظور سایت «پراودا» 10 گونه از جانداران روی زمین را که ظاهری بسیار عجیب دارند طبقه بندی کرده است.

رتبه اول این طبقه بندی جانوری به نام «آکسولوتل» (axolotl) است. این جانور نوعی سمندر است که در دریاچه «خوشیمیلکو» در مکزیک زندگی می‌کند. این گونه که از نوزاد کرمی شکل به بلوغ می‌رسد در حدود 25 سانتیمتر طول دارد و دو حلقه آبششی در اطراف سر دارد. این جانور قادر است بخشهایی از بدن خود را ترمیم کند. «آکسولوتل» یک جانور شکارچی شب بیدار است. پرخوری این جانور بسیار معروف است. 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیده حیوان بسیار عجیب دنیا
ادامه مطلب
[ ] [ 13:28 ] [ فردانگار ]

 

 

یک ایستگاه فضایی است که با مشارکت بیش از ۱۵ کشور ساخته می‌شود. این ایستگاه فضایی در مدار زمین و در ارتفاع ۳۵۰ کیلومتری از سطح زمین در حرکت است. سرعت آن در مدار معادل ۲۷٬۷۰۰ کیلومتر بر ساعت است، که به این ترتیب روزی ۱۵ بار به دور سیاره زمین گردش می‌کند. ساخت این ایستگاه فضایی هنوز ادامه دارد و تکمیل آن برای سال ۲۰۱۰ پیش‌بینی شده است. پس از تکمیل، ایستگاه فضایی بین‌المللی ۴۵۰ تُن وزن خواهد داشت، و ۱۲۰۰ متر مکعب فضای کار، پژوهش و زندگی برای فضانوردان فراهم خواهد آورد. ایستگاه فضایی بین‌المللی در شب بصورت ستاره‌ای متحرک با چشم غیرمسلح قابل رؤیت است.

 

این ایستگاه محصول همکاری مشترک سازمان ناسا، سازمان فضایی روسیه، سازمان فضایی اروپا، سازمان فضایی ژاپن، و سازمان فضایی کانادا است. سازمان فضایی برزیل از طریق همکاری با ناسا با این برنامه مشارکت می‌کند. سازمان فضایی ایتالیا، هم به عنوان یک عضو فعال در سازمان فضایی اروپا، و هم بطور مستقل در برنامه ایستگاه فضایی مشارکت می‌کند. سازمان فضایی چین نیز علاقه خود را برای پیوستن به جمع مشارکت‌کنندگان، به ویژه از طریق همکاری با سازمان فضایی روسیه اعلام داشته است.

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیایستگاه فضاییInternational Space Stationاهداففضاپیماناسا
ادامه مطلب
[ ] [ 13:25 ] [ فردانگار ]

 

فسيل ها بقاياي جانوران و گياهان باستاني و ردپاها يا اثرات به جا مانده از موجودات زنده از دوره هاي زمين شناسي گذشته يا اثرات به جا مانده از هر فعاليتشان هستند. فسيل ها روي همه قاره هاي زمين پيدا شده اند.



لغت فسيل از لغت لاتين fossilis مي آيد كه به معني حفر كردن و کاوش کردن است. بيشتر لايه هاي فسيلي از سنگ هاي رسوبي به دست آمده اند. سنگ رسوبي سنگي است كه از رسوباتی نظیر ماسه، گل و تكه هاي كوچك سنگ تشکیل شده است . پس از گذشت دوره هاي زماني طولاني، اين ذرات كوچك فشرده شده اند (متراكم شده اند). اگر فسیلی در میان آنها باشد، این فسیل زير لايه هاي بيشتر و بيشتري از رسوب دفن شده است و در داخل سنگ هاي رسوبي فشرده شده است. لايه های زیرين قديمي تر از لايه هاي بالايي هستند.

.... 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیفسیلچگونگی تشکیل
ادامه مطلب
[ ] [ 8:42 ] [ فردانگار ]

 

شکل زمین
هر چند کرویت زمین از زمانهای قدیم (530 سال قبل از میلاد توسط فیثاغورس) و با استفاده از برخی دلایل فیزیکی مشخص شده بود. ولی امروزه پروازهای فضایی و عکس برداری از زمین مطمئن ترین روش برای مشاهده کرویت زمین است. در نگاه اول می‌توان زمین را کره‌ای به شعاع متوسط 6371 کیلومتر در نظر گرفت. ولی می‌دانیم که کرویت زمین کامل نیست، بلکه زمین در قطبین کمی فرورفتگی دارد. بطوری که شعاع استوائی آن 6378 کیلومتر و شعاع قطبی آن 6356 کیلومتر است. 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیکره زمینمشخصات جغرافیایی زمین
ادامه مطلب
[ ] [ 14:2 ] [ فردانگار ]

پديده زيبا ولي خطرناك آذرخش يا برق ، تخليه الكتريكي در جو زمين است.
همه شما تا به حال غرش آسمان "رعد و برق" و نيز تلاطم ابرها و ايجاد نورهاي درخشان لحظه اي در آسمان را ديده ايد.


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیرعدوبرقاذرخش
ادامه مطلب
[ ] [ 11:53 ] [ فردانگار ]

 

همانند نام، پرچم و نشان هر کشور در شناخت آن کشور نقش مهمی دارد و نشان دهنده انگیزه ها، آرمان ها چگونگی نگرش سیاسی مذهب و فلسفه یک ملت و بیان کننده شرایط جغرافیایی فرهنگی و حوادث سرنوشت ساز در تاریخ یک ملت است. نظر به اهمیت ویژه پرچم مطالعه علمی پرچم ها معنا و مفهوم و سیر دگرگونی آنها در گزارشی کوشیده ایم به مطالعه تاریخچه و مفهوم نهفته در رنگ ها، نشانه های موجود در پرچم برخی از کشورها بپردازیم.


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیمعانی پرچمایرانهندکاناداترکیهعربستان سعودیچینبریتانیاامریکا
ادامه مطلب
[ ] [ 20:58 ] [ فردانگار ]

 

مُشتَری یا هُرمُز یا اورمزد یا برجیس بزرگ‌ترین سیاره سامانه خورشیدی است. از نظر فاصله از خورشید، مشتری پنجمین سیاره بعد از تیر و ناهید و زمین و بهرام است. 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیمشتریسیارهغول منظومه شمسي
ادامه مطلب
[ ] [ 11:18 ] [ فردانگار ]

 این گجت با حجم کوچکی که دارد می توان هر کجا و تحت هر شرایطی به راحتی از آن استفاده کرد و مکان های مورد نظر را در نقشه ای که در اختیار کاربر می گذارد، هرچه سریعتر یافت.

 


موضوعات مرتبط: جغرافياگوناگون
برچسب‌ها: علوم اجتماعینقشهگجت جدیدمسیریابیMaptor
ادامه مطلب
[ ] [ 18:28 ] [ فردانگار ]

 

غار علیصدر تنها غار تالابی ایران و از معدود غارهای آبی جهان است. علیصدر همچنین بزرگ‌ترین غار آبی جهان می‌باشد. این غار در ارتفاعات ساری قیه نزدیک روستای علی‌صدر شهرستان کبودراهنگ واقع شده‌است. ارتفاع غار از سطح دریا ۲۱۰۰ متر است.محوطه غار دالان‌های پیچ در پیچ و دهلیزهای متعددی دارد. از مجموعه رشته آبها، دریاچه بزرگی در درون غار بوجود آمده و از این رو نفوذ به ژرفای غار تنها با قایق میسر است. غار علیصدر یکی از دیدنی‌های جهانگردی استان همدان است. 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیهمدانغارعلیصدر
ادامه مطلب
[ ] [ 15:24 ] [ فردانگار ]

 

به هفت قله‌ای که بلندترین قله‌های هفت قاره جهان هستند اصطلاحا «هفت قله» گرفته می‌شود. 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیهفت قله برتر جهاناورستآکونکاگوامک کینلیکلیمانجارواروپا البروسمون بلانتوده وینسونپونچاک جایاویلهلمکازیسکو
ادامه مطلب
[ ] [ 10:9 ] [ فردانگار ]
[ ] [ 9:39 ] [ فردانگار ]

 

گرم‌شدن زمین یا گرمایش زمین (به انگلیسی: Global Warming) نام پدیده‌ای است که منجر به افزایش میانگین دمای سطح زمین و اقیانوس‌ها گردیده‌است. طی ۱۰۰ سال گذشته، کرهٔ زمین به طور غیرطبیعی حدود ۰٫۷۴ درجهٔ سلسیوس گرم‌تر شده که این موضوع دانشمندان را نگران کرده‌است.برخی از دانشمندان معتقدند که دهه‌های پایانی قرن بیستم، گرم‌ترین سال‌های ۴۰۰ سال اخیر بوده‌است.  گزارش‌ها حاکی از آن است که ۱۰ مورد از گرم‌ترین سال‌های جهان تنها از سال ۱۹۹۰ تا سال ۲۰۰۷ به ثبت رسیده‌است که این میزان در ۱۵۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده‌است.به نظر می‌رسد فعّالیّت‌های صنعتی در ایجاد این مشکل بسیار مؤثّر است و به گرم‌شدن کرهٔ زمین کمک می‌کند.
 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیگرماگرم شدن کره زمین
ادامه مطلب
[ ] [ 10:48 ] [ فردانگار ]

 

 

جغرافیای بروجرد
بروجرد در غرب ایران و در منطقه کوهستانی زاگرس قرار دارد. شهرستان بروجرد در شمال شرقی استان لرستان واقع شده و از شمال به شهرستانهای ملایر و نهاوند در استان همدان، از شرق به سربند اراک در استان مرکزی، از جنوب به درود و از غرب به خرم آباد و الشتر در استان لرستان محدود می شود. این منطقه مشتمل بر کوههای مرتفع زاگرس در غرب، دشت سیلاخور در مرکز و پیشکوههای داخلی زاگرس در شرق است.  


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیبروجردموقعیت جغرافیایی بروجردزمین شناسی منطقه بروجردتقسیمات کشوریجمعیت و آمارهای انسانیوجه تسمیه بروجرد
ادامه مطلب
[ ] [ 10:44 ] [ فردانگار ]

 

 

آب خواص بسیار مهمی دارد اما گاهی هم به پدیده‌ای تبدیل می‌شود که انسان را با مشکلات بی‌شماری مواجه سازد.


یکی از آنها سیل است که سالانه جان بسیاری از افراد را می‌گیرد. پدیده طبیعی که کشتار توسط آن از زیاد است. برای درک بیشتر این پدیده بهتر است به آن کارشناسانه‌تر نگاه کنیم: 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیسیلتغییرات اب و هواییتغییرات جوی
ادامه مطلب
[ ] [ 19:56 ] [ فردانگار ]

 

تعریف مفهومی خشکسالی :
تعاریف مفهومی که در قالب اصطلاحاتی کلی بیان می شده به افراد کمک می کند تا مفهوم خشکسالی را درک کنند . بعنوان مثال “ خشکسالی عبارت است از یک دورة ممتد کمبود بارش که منجر به صدمه زدن محصولات زراعی و کاهش عملکرد می شود ” .


تعریف عملی خشکسالی :
تعاریف عملی به افراد کمک می کند تا شروع ، خاتمه و درجه شدت خشکسالی را تشخیص دهند . برای تعیین شروع خشکسالی تعاریف عملی ، میزان انحراف از میانگین بارش یا سایر متغیرهای اقلیمی در طول یک دوره زمانی را مشخص می کند . این امر معمولاً با مقایسه وضعیت فعلی نسبت به متوسط های گذشته که غالباً مبتنی بر دوره آماری30 ساله است انجام می شود . 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیخشکسالیعوامل خشکسالیتعاریف خشکسالی
ادامه مطلب
[ ] [ 19:43 ] [ فردانگار ]

 

 

 

دریاچه اُرومیه با نام سابق دریاچه رضاییه در شمال غربی ایران و در منطقهٔ آذربایجان واقع شده‌است. این دریاچه طبق آخرین تقسیمات کشوری، بین دو استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی تقسیم شده‌است. دریاچهٔ ارومیه، بزرگ‌ترین دریاچهٔ داخلی ایران و دومین دریاچهٔ آب‌شور دنیا است. آب این دریاچه بسیار شور بوده و عمدتاً از رودخانه‌های زرینه‌رود، سیمینه‌رود، تلخه رود، گادر، باراندوز، شهرچای، نازلو و زولا تغذیه می‌شود.

 

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیدریاچهدریاچه ارومیهدریاچه رضاییهدریاچه چیچَست
ادامه مطلب
[ ] [ 14:43 ] [ فردانگار ]

 

 

مثلث برمودا نامش را در نتیجه ناپدید شدن ۶ هواپیمای نیروی دریایی همراه با تمام سرنشینان آنها در پنجم دسامبر ۱۹۴۵ کسب کرد. ۵ فروند از این هواپیماها به دنبال اجرای ماموریتی عادی و آموزشی، در منطقه مثلث، پرواز می‌کردند که با ارسال پیام های عجیبی درخواست کمک کردند. هواپیمای ششم برای انجام عملیات نجات، به هوا برخاست که هر شش هواپیما به طرز فوق‌العاده مشکوکی مفقود شدند.

 

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیمثلثمثلث برموداعلل وقوعمثلث شیطان
ادامه مطلب
[ ] [ 13:45 ] [ فردانگار ]

 

گزارش سایت دیسکاوری از طولانی ترین غارهای جهان، تصاویری از جهانهای ناشناخته و عظیمی را در پیش چشم قرار داده است که در نهایت وسعت، از دید بسیاری از انسانها پنهان باقی مانده اند.

غارها همیشه تصویری از خفاشهای وارونه، استالاگمیتها و استالاکتیتها که از کف و سقف روئیده اند، و حفره هایی تاریک و نمناک که به نظر انتهایی ندارند را در ذهن زنده می کنند.

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیغارهازمین شناسی
ادامه مطلب
[ ] [ 18:0 ] [ فردانگار ]

 

 

پدیده زلزله

زلزله حالت خاصى از تغيير شکل توده هاى سنگى است که در آن پديده گسيختگى در مقياس متفاوت رخ مى دهد. يا هر نوع لرزش زمين در اثر عبور امواج لرزه اى زلزله است. عامل ايجاد مواج لرزه اى پاسخ زمين به انرژى هاى اندوخته است.  

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیزمین شناسیزلزلهچگونگی وقوعمشخصات زلزلهعامل ایجاد زلزله
ادامه مطلب
[ ] [ 18:1 ] [ فردانگار ]

 

مرز صفحات:

صفحات تشکیل دهنده سنگ کره بصورت یک توده بهم چسبیده، نسبت به یکدیگر در حال حرکت هستند. با وجود اینکه قسمتهای داخلی صفحات ممکن است متحمل مقداری تغییر شکل گردند، ولی تمام اندرکنشهای اصلی بین صفحات جداگانه، در طول مرز بین آنها اتفاق می­افتد. در حقیقت تلاشهای اولیه برای مشخص کردن مرز بین صفحات بر اساس محل وقوع زمین لرزه­ها بود. صفحات در مرزها سه رفتار کلی نسبت به هم دارند:

 

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیزمین شناسیساختار درونی زمینزلزله
ادامه مطلب
[ ] [ 14:37 ] [ فردانگار ]

 

 

پدید آمدن زلزله های اخیر که حاصل جابجایی در پوسته زمین است، و انفجار مواد مذاب از یک آتشفشان فعال، تنها نمایشگر قسمتهای پایانی از یک پروسه طولانی است که ساختار کنونی کره زمین را بوجود آورده است. پدیده­های زمین شناسی که در داخل زمین اتفاق می­افتند تنها در سایه توجه به تاریخچه کره زمین و نحوه تغییرات آن در طول سالیان کهن قابل شناخت است.


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیزمین شناسیساختار درونی زمینزلزله
ادامه مطلب
[ ] [ 14:18 ] [ فردانگار ]

 


در بین همه کوه ها و ارتفاعات بلند و صعب العبور جهان، قله‌ها و ارتفاعاتی وجود دارند، که به شهادت تاریخ، در مواردی متعدد، این طعم شیرین فتح را با اختتامیه‌ای تراژیک می‌آمیزند تا خود را به عنوان خطرناکترین قله‌های جهان معرفی کنند. آنچه در ادامه می‌آید معرفی پنج کوه خطرناک جهان است که توسط سایت توریزم ریویو، انتخاب شده اند.


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیکوهخرناکترینکوهستان
ادامه مطلب
[ ] [ 20:50 ] [ فردانگار ]

 

 

 ونیز، شهر روی آب است. خیلی از قسمت‌های شهر ونیز واقعاً در آب غوطه‌ورند و درِ بسیاری از خانه‌ها رو به قایق‌های پارک شده در کنار دیوارهای فرورفته در آب باز می‌شوند. این شهر، خیابان و بزرگراه و ماشین ندارد. در کانال‌های اصلی شهر قایق‌های مسافربری بزرگ همانند مترو و اتوبوس‌های شهری، ایستگاه به ایستگاه مسافران را جابجا می‌کنند. ونیز واقعاً شهر روی آب است.

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجنماعیونیزشهر روی ابشهر رویایی
ادامه مطلب
[ ] [ 20:9 ] [ فردانگار ]

 

 

جهان اطراف ما همیشه پر از رمز و راز بوده و بشر نیز همواره به دنبال کشف این رمز و رموز طبیعت بوده است. در این میان 10 رکورد بارز طبیعت توجه زمین شناسان را بخود جلب کرده که آنرا برای شما دوستان نیز بیان می کنیم.

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعی10 رکوردکویر لوتگرمترینقله چیمبورازو در اکوادور مرتفع ترینجزیره تریستاندور افتاده ترین جزیرهآبشار های آنجل بلندترین آبشار اویمایکنسرد ترین نقطهدره های بیابانیخشک ترین نقطهعمیق ترینمرطوب ترینپست ترین
ادامه مطلب
[ ] [ 16:3 ] [ فردانگار ]

 

 

به زلزله و زلزله شناسي علاقه داريد و هميشه اخبار زلزله هاي رخ داده در نقاط مختلف جهان را دنبال مي كنيد؟ دوست داريد

 فهرستي از آخرين زلزله هاي رخ داده شده را همراه با محل دقيق وقوع آن روي كره زمين به صورت كاملا سه بعدي مشاهده كنيد؟

 

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیxquakeجدیدترین زلزله هانرم افزار جغرافیایی
ادامه مطلب
[ ] [ 14:25 ] [ فردانگار ]

 

 

 


بنای اولیه باغ فین به قبل از اسلام و با تمدن سیلک پیوند خورده است که تمدن سیلک پیوندی ناگسستنی با چشمه جوشانی دارد که در بالای باغ جاری است، وبه چشمه سلیمانیه معروف است.

 

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیباغفینکاشانحمامتوضیح
ادامه مطلب
[ ] [ 19:53 ] [ فردانگار ]
[ ] [ 16:27 ] [ فردانگار ]

 

 

 

آتشفشان روزنه‌ای در سطح زمین است که سنگ‌های گداخته، خاکستر و گازهای درون زمین از آن به بیرون فوران می‌کنند. فعالیت آتشفشانی با برون‌افکنی صخره‌ها، با گذشت زمان باعث پیدایش کوه‌های آتشفشانی بر سطح زمین می‌شود. آتشفشان‌ها معمولاً در نقاطی یافت می‌شوند که ورقه‌های زمین‌ساخت، همگرایی یا واگرایی دارند.

 

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیزمین شناسیاتشفشانفورانگدازهانواع فورانمواد مذاب
ادامه مطلب
[ ] [ 13:56 ] [ فردانگار ]

 

 

در اینجا ابتدا شما را به اختصار با قطبین زمین آشنا کرده سپس تفاوتهای آنها را بیان می کنیم
 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیقطب شمالقطب جنوبتفاوتها
ادامه مطلب
[ ] [ 14:32 ] [ فردانگار ]

 

 

آب دریا ، دائما در حرکت بوده و این حرکت در بعضی از نقاط ، افقی و در برخی دیگر عمقی و رو به پایین و در بعضی دیگر رو به بالا است. نرخ و آهنگ حرکت ، در نقاط مختلف متفاوت می باشد. 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیجریان های دریاییحرکات اب دریاها و اقیانوسها
ادامه مطلب
[ ] [ 13:50 ] [ فردانگار ]

 

 

 

 

 

گرمترين نقطه کره زمين

در مورد گرمترين نقطه ي جهان بحث ها ي بسياري وجود دارد. برخي صحراي العزيزيه ليبي که بالاترين دماي ثبت شده در آن 58 درجه سانتيگراد است و برخي دره ي مرگ (Death valley) در کاليفرنيا با 56 درجه سناتيگراد را گرمترين نقطه جهان مي دانند. اما ماهواره ي سازمان ناسا در کوير لوت دماي 71 درجه سانتيگراد را نيز ثبت کرده است و کارشناسان معتقدند که اين دما بالاترين دماي ثبت شده در جهان است. 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: علوم اجتماعیگرمترینگندم بریانکویر
ادامه مطلب
[ ] [ 16:6 ] [ فردانگار ]

 

در ادامه نقشه هاي گنگ مربوط به قاره هاي اروپا و آمريكا را جهت استفاده امتحان درس جغرافياي سال دوم براي شما عزيزان آماده كرده ايم.كه از لينك زير ميتوانيد دريافت كنيد.

نقشه هاي موجود در قسمت اول(ايران -قاره آسيا -افريقا و استراليا)

ضمنا براي استفاده ابتدا با برنامه winrar  انرا از حالت فشرده خارج كنيد.

 

برای دریافت فایل فشرده کلیک کنید 

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: نقشه گنگاروپاآمريكاامتحان جغرافي
[ ] [ 21:54 ] [ فردانگار ]

 

در كتاب درسي جغرافياي سال سوم دوره راهنمايي روشهايي براي جهت يابي چون استفاده از قطبنما ، سايه اجسام و خورشيد،ساعت مچي، ستاره قطبي معرفي شده در ادامه ما تعداد ديگر از روشهايي كه گاها عجيب نيز ميباشد مورد بررسي قرار خواهيم داد.

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: جهت يابيماهتنه درخت حشراتباد
ادامه مطلب
[ ] [ 23:54 ] [ فردانگار ]

چند عنصر کليدي براي تهيه نقشه‌ها وجود دارد که به بيننده در درک بهتر ارتباطات نقشه، کمک مي‌کند. چند مورد از اين عناصر کليدي عبارتند از 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: نقشه خوانيمقياسراهنماتهيه نقشه
ادامه مطلب
[ ] [ 8:55 ] [ فردانگار ]

کشور عزیزمان ایران سابقه تمدنی  طولانی دارد ، که یکی از مظاهر آن دوره شهر نشینی و  وجود شهر های کهن و بزرگ از گذشته های دور است. لازم به ذکر است هم اکنون نیز  برخی از این شهرها دارای آبادانی و رونق می باشد . 


موضوعات مرتبط: جغرافياگوناگونتاریخ
برچسب‌ها: نام شهرهاایران قدیم
ادامه مطلب
[ ] [ 11:56 ] [ فردانگار ]

 

خیلی از مکان هایی که نام آنها برای ما تکرار می شود برایمان زیاد عجیب نیستند ، اما یک کودک وقتی نخستین بار این نام به گوشش می خورد کنجکاو است که اطلاعاتی در این مورد بدست آورد؟  برای نمونه اگر از شما بپرسند این بحر المیت که می گویند دقیقا کجاست چرا اسمش این است و چه ویژگی های منحصر به فردی دارد شما چه پاسخی می دهید؟

 


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: بحرالمیتدریای مردهپست ترین جای زمینdead sea
ادامه مطلب
[ ] [ 23:51 ] [ فردانگار ]

بسياري از مردم پوشش اطراف زمين را تا آنجا كه جو ناميده ميشودبه مثابه پوششي تحت نام اقيانوس هوا مي شناسند كه زمين را در بر گرفته است و اين پوشش لايه هايي از گازها وبخار آب است .  وقتی به تدریج از سطح زمین بالا می‌رویم، بر حسب ارتقاع با طبقه بندی اتمسفری روبرو خواهیم شد که بعضی پارامترها اهمیت ویژه‌ای خواهند داشت.. بطور خلاصه می‌توان گفت که جو از چهار لایه کاملا مشخص تروپوسفر ، استراتوسفر ، مزوسفر و ترموسفر تشکیل شده است. محفظه گازی اطراف زمین خود به چندین لایه متفاوت تقسیم می‌شود.  


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: اتمسفر لایه های جوهوا و ترکیبات آن
ادامه مطلب
[ ] [ 10:0 ] [ فردانگار ]

از نظر موقعیت جغرافیایی در  32درجه و 08 دقیقه  تا 30  درجه و 30 دقیقه عرض شمالی و     52   درجه و 45 دقیقه تا    52  درجه و52 دقيقه  طول شرقی و در فاصله 130 کیلومتری جنوب شرقی اصفهان قرار دارد . این تالاب در منتهی الیه رود خانه های زاینده رود ، زر چشمه و ایزد خواست قرار گرفته است که منبع اصلی تغذیه کننده آن رودخانه زاینده رود است  


موضوعات مرتبط: جغرافيا
برچسب‌ها: باتلاق گاو خونیتالابزاینده رود
ادامه مطلب
[ ] [ 1:27 ] [ فردانگار ]
صفحه قبل 1 ... 6 7 8 9 10 ... 19 صفحه بعد
.: Weblog Themes By Iran Skin :.

درباره وبلاگ

بنده شجاعي فرد دبير رشته مطالعات علوم اجتماعي هستم.در اينجا شما مطالب جذاب درباره دروس رشته مطالعات علوم اجتماعي خواهيد يافت كه هم براي دانش آموزان و معلمان و ساير افراد علاقه مند مي تواند مفيد و آموزنده باشد.
امکانات وب
میهن بلاگ